Tjelovježba u uredu? Probajte ove jednostavne trikove!

Tjelovježba u uredu? Probajte ove jednostavne trikove!

by Urednik, 17.03.2017

 

tjelovjezba u uredu jednostavni trikovi

Većina nas provede i više od osam sati u sjedećem položaju, a takav stil života je ubitačan za naše kardiovaskularno zdravlje.

Upravo zbog toga, potrebno je biti aktivan i kretati se čak i za vrijeme radnog vremena. I da, izvedivo je!

Osim što dolazi do pada koncentracije, što pak rezultira manjkom produktivnosti, dovodimo se u situaciju gdje stavljamo vlastito zdravlje u pitanje.

Dovoljno je da izdvojite nekoliko minuta svakih sat vremena, istegnete se ili prošetate. Na taj način podižete energiju i prekidate monotoniju sjedenja.

Unaprijed se organizirajte, krenite biciklom ili pješice na posao kako bi podigli broj otkucaja srca i napravili lagani kardio trening. Tijekom pauze izaberite šetnju do trgovine ili parka, izbjegavajte ponovno sjedenje na kavi.

Cilj je da održavate i potičete tjelesnu cirkulaciju, te tako smanjite opasne utjecaje sjedenja na vaše kardiovaskularno zdravlje. Na kraju krajeva imat ćete više energije i bolje ćete se osjećati.

Izdvojite 5-10 minuta kako bi se istegnuli, izbjegavajte dizalo i krenite stepenicama, obratite pozornost na pravilno disanje, a dok sjedite – neka to bude u ispravnom položaju.

Kako bi se bolje osjećali i bili zdraviji, nastojte vježbati dva do tri puta tjedno, iskoristite lijepo vrijeme za odlazak u prirodu, izbjegavajte prijevozna sredstva te što više vremena provedite u pokretu.

No Comments


Please login to comment