Moje srce, tvoje srce – obećaj svojemu srcu

Moje srce, tvoje srce – obećaj svojemu srcu

by Urednik, 27.09.2018

Kardiovaskularne bolesti uzrok su 17,5 milijuna smrti u svijetu godišnje, a procjenjuje se da će do 2030. godine biti uzrokom 23 milijuna smrti.

U Hrvatskoj je od posljedica kardiovaskularnih bolesti u 2017. godini umrlo 23 504 osoba, što čini 44% ukupno umrlih. Kardiovaskularne bolesti i dalje su najčešći uzrok smrti u RH.

“Dvije strane iste medalje”

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u prostorijama zaklade “Hrvatska kuća srca”, dr. Hrvoje Jurin, specijalist interne medicine i kardiolog održao je predavanje o arterijskoj hipertenziji i fibrilaciji atrija pod nazivom – “Dvije strane iste medalje”. U Hrvatskoj više od četrdeset tisuća osoba boluje od nekog oblika fibrilacije atrija. Bolest povišenog krvnog tlaka – arterijska hipertenzija, jedan je od najvažnijih uzročnih čimbenika fibrilacije atrija.

“Projekt Čuvari srca”

Uoči obilježavanja Svjetskog dana srca, i ove godine, akademik Davor Miličić predstavio je rezultate e-javnozdravstvenog projekta Čuvari srca. Više od 1000 ljudi koji su ispunili KV kalkulator uspješno su educirani o svojem kardiovaskularnom riziku.

KV kalkulator predstavlja online kalkulator s kojim svi mogu na jednostavan način izračunati svoj kardiovaskularni rizik i, u slučaju potrebe, obratiti se svome liječniku!

No Comments


Please login to comment